El ferri de l'Inside Passage

L’Inside Passage (passatge interior) és la regió de la costa del Pacífic de la Colúmbia Britànica (Oest del Canadà) i Alaska (Estats Units). Es caracteritza perquè les muntanyes (les Rocalloses) arriben fins el mar i, de fet, segueixen més enllà de la costa, en forma de illes. Això fa que entre mar obert i la costa del continent, hi hagi un munt de canals i estrets, amb aigües tranquil·les, ideals per a la navegació. La ruta que segueixen la majoria de vaixells (de càrrega, creuers, ferris i tota mena d’embarcacions) entre illes i per canals s’anomena també Inside Passage.

Malgrat i gràcies a que hi plou tot sovint (com sol passar a totes les regions del món on muntanyes i mar es troben), el paisatge és cobert per boscos, i les boires i núvols baixos són freqüents. També hi ha molta fauna marítima, i de fet és una ruta també molt emprada per balenes en les seves migracions. La gran quantitat de rierols que baixen per aquestes muntanyes atrau també a milions de salmons. I si hi ha salmons, hi ha óssos i orques. En definitiva, l’Inside Passage ha esdevingut una regió molt atractiva pel turisme de creuers, tant pel paisatge com per l’observació de fauna.

Però hi ha una altra manera de poder visitar l’Inside Passage, i és pujant a un dels ferris de la companyia BC Ferries, que fa la ruta (també anomenada Inside Passage, aquí ningú sembla ser massa creatiu) entre Prince Rupert i Port Hardy, al nord de l’illa de Vancouver (o en sentit contrari). És la principal connexió entre el nord de la Colúmbia Britànica i Vancouver, la seva ciutat més gran. Durant els mesos d’estiu, fa la ruta un dia en sentit sud, i el següent en sentit nord. Això és molt important a l’hora de preparar qualsevol viatge a l’Oest del Canadà. Surt de bon matí (a les 7h30m, però cal ser a la cua abans de les 6h), i arriba a destinació ja de nit (cap a les 23h30): és doncs un sant viatge, que a vegades es pot fer llarg, i més havent matinat.

Es poden llogar cabines per disposar d’una major privacitat o simplement per descansar, però em sembla un pecat quedar-se a dins, sobretot si fa una mica de bon dia. Hi ha dos llocs on menjar, un de senzill i un altre de més car, però que serveix un bufet lliure deliciós. Cada tres hores es permet de baixar al cotxe, per si et cal deixar o recollir-hi alguna cosa. Van avisant quan veuen alguna balena, cosa que passa prou de tant en tant, però sempre a una gran distància.

Si us agrada el viatge lent, parsimoniós, aquesta ruta és perfecte. Sinó, us recomano porteu algun llibre amb vosaltres. Personalment, no me’n canso d’agafar-lo, i si fa sol, em passo el viatge a popa, al Solarium, gaudint del paisatge.

Si voleu més informació sobre l’Inside Passage o els viatges a l’oest del Canadà, no dubteu a contactar amb mi. També podeu fer un cop d’ull al web que he creat sobre l’Oest del Canadà.